Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa / Resepi Kuih Tako Sengkuang Cina Sedap Mudah Je Buat Dalam Bekas Acuan Port Makan
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Bahan lapisan bawah hijau : Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1 cwn gula melaka atau gula merah; Bahan lapisan bawah hijau : Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 1 1/2 cawan santan cair; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Bahan lapisan bawah hijau : 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Bahan lapisan bawah hijau : Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Bahan lapisan bawah hijau : 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Bahan lapisan bawah hijau : Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa / Resepi Kuih Tako Sengkuang Cina Sedap Mudah Je Buat Dalam Bekas Acuan Port Makan. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . 1 1/2 cawan santan cair; Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
1 1/2 cawan santan cair; kuih hijau kelapa. Bahan lapisan bawah hijau :
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
1 cwn gula melaka atau gula merah;
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Bahan lapisan bawah hijau :
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin.
Bahan lapisan bawah hijau :
Post a Comment for "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa / Resepi Kuih Tako Sengkuang Cina Sedap Mudah Je Buat Dalam Bekas Acuan Port Makan"